https://www.facebook.com/ProArteEtNaturaAlapitvany

Rólunk

Rajziskolánk a Pro Arte et Natura Alapítvány támogatásával jött létre. Az Alapítók célja, hogy nemzetünk keresztény identitása, mely rengeteg megpróbáltatáson és nehézségen ment keresztül a történelem során, új fényben tündökölve, de a hagyományos értékek szerint, Isten szerető gondviselésében születhessen újjá.

Célunk, hogy rajziskolánk névadójának, Benczúr Gyula munkásságának tiszteletére és emlékére, Isten jelenlétével és útmutatásainak segítségével visszaállítsuk a művészetet inspiráló szépség értékét, mely egyaránt jelen van az arcunkat beragyogó napfényben, a lágy szellők simogatásában és a csillagok tündöklésében. A teremtett világ nagyszerűsége és csodája felemelő érzést nyújt a léleknek, mely által erősödik az Úrral való kapcsolatunk s a lelki békénk.

A természet fantasztikus nagysága Isten bölcsességéről, hatalmáról, jelenlétéről, legfőképpen pedig szerető gondoskodásáról tesz tanúbizonyságot – ezért érezzük a természet erejét oly hívogatónak és inspirálónak.

A természetbe való visszavonulás megnyugtató. Inspiráló hatása segít a művészi kifejezésben és rávezet bennünket, hogy mik az élet igazi értékei. Mindez elvezet bennünket egy boldogabb élet felé, melyet az Isten teremtő erejébe vetett hitünk, a művészet és természet egyesülésében való gyönyörködés képességünk tesz teljessé.

Táboraink során a résztvevők segítséget kapnak, hogyan fedezzék fel a mindenütt jelenlévő Isten szeretetét a természetben, a bennünket körülvevő világban, és ebből erőt merítve megtanulják, hogyan ábrázolják a fejükben megjelenő inspirációkat alkotó kreativitásukkal.